Canada and USA 2010
Where2Go

2 Klintholm Havn / Møn

8 augustus 2011

overnachting: Danland Klintholm Marinapark


Vanochtend meen ik een mug te horen..om 4.45 uur.... Even naar de wc, om daarna verder te zoeken. Mylla komt achter me aan, die was ook wakker. We vinden geen mug, maar kunnen ook niet meer slapen. Om 6  uur gaan we er maar uit. Patric volgt al snel....Hij maakt even een ommetje langs de haven.
Klintholm Havn
Als Mick ook wakker wordt, ontbijten we lekker met broodjes uit de oven en een kogt æg (gekookt eitje). Na het ontbijt besluiten we naar het Geocenter van Mons Klint te gaan. Hier is een tentoonstelling gemaakt in samenwerking met National Geographic. Er is een 3D-film over het leven in de zeeën miljoenen jaren geleden, je kunt je eigen aardverschuiving maken, zien hoe de krijtrotsen zijn ontstaan etc. In een andere zaal drukt Mick per ongeluk op de emergency-stop-knop bij een kamer waar water brandt in het donker....Oeps....Stil wegsluipen en doen of er niets aan de hand is ;-)

Ook kun je je eigen ‘fossiele haaientand’ maken.....
Geocenter
We moeten een half uur wachten voor de gipsen haaientanden droog zijn, dus gaan we in het restaurant wat eten. Patric en Mick nemen samen een schotel met 5 delicatessen, en het ziet er inderdaad erg lekker uit! Mylla heeft een kinderplate, maar ook die mag er zijn!

Na het eten mogen ze de tanden verder afwerken en daarna gaan we weg.
We rijden een stukje van de Marguerite-route, een toeristische weg langs allerlei mooie plekjes van Denemarken....We zien een manege waar je paardrijtochten kunt maken, maar die moet je reserveren. We wachten het weer morgen even af, en kijken dan of we voor die dag een tocht kunnen boeken...
Panorama
De rest van de rit gaat door de glooiende vlaktes van Møn. We plukken nog wat graanhalmen, zodat Mick en Mylla kunnen proeven hoe dit onbewerkt smaakt.
Ze vinden het lekker en peuteren een aantal halmen leeg om op te eten. Na de rit  gaan we terug naar ons huisje.

Mylla en ik hebben geen zin om daar rond te hangen tot het eten en we besluiten naar Møns Fyr te gaan,iets ten zuiden van Møns Klint, waar je vanaf een parkeerplaats naar de krijtrotsen kunt lopen. De rotsen zijn daar een stuk lager, maar we hoeven ook niet honderdduizend trappen af....en op.....
Mick en Patric besluiten toch ook mee te gaan, en bepakt met de beitels en een plastic tas gaan we op weg.
Het is vlak bij Klintholm Havn, dus we zijn er zo. Op het strand is er niemand meer, dus we kunnen naar hartelust hakken en bikken in de stukken krijtrots die er liggen....We vinden nog een paar stukken fossiel, en vinden het dan welletjes.

We rijden terug en gaan een hapje eten in de plaatselijke pizzeria (Portofino). Vervolgens terug naar huis en lekker slapen.

<< naar dag 1 terug naar begin Denemarken terug naar begin pagina naar dag 3>>