China 2017
Where2Go

 

Voorwoord

Een aantal jaar geleden waren wij op zoek naar een mooie nieuwe plek om op vakantie te gaan. We hadden inmiddels al behoorlijk wat gezien, maar waren met de kinderen met name naar westerse landen geweest. Die keer wilden we een andere cultuur aan hun laten zien. Uiteindelijk was het dat jaar Zuid-Afrika geworden, maar tijdens de eerste zoektocht was ook China voorbij gekomen.
Met name Mick en ikzelf (Patric) leek dit een interessant land om te bezoeken. Marisol en Mylla stonden alleen niet zo te springen en zeiden dan ook dat wij maar samen moesten gaan.
Uiteraard wilde ik hier niet "zomaar" met zijn tweeën heen gaan. Er waren tenslotte ook nog genoeg plekken die we wel allemaal leuk vonden.
China bleef wel aanlokkelijk voor Mick en mij en zo is de belofte ontstaan, dat dit zijn eindexamen cadeau zou worden: als hij zou slagen voor zijn middelbare school zouden we samen naar China gaan !
Op die manier had Mick een mooi doel om aan te werken.

vlag.jpg

Doordat we het op die manier een paar jaar vooruit hadden geschoven, was het niet iets waar we constant mee bezig waren. Uiteraard hadden we het er af en toe wel eens over, bijvoorbeeld als we op tv of internet iets over China zagen. Maar over het algemeen was het een beetje op de achtergrond.
..... Totdat we ons plotseling realiseerden dat Mick zijn examens er toch echt aan zaten te komen. Uiteraard moest ik mijn belofte dan ook nakomen (wat ik natuurlijk niet echt erg vond :-))

Ik begon me langzaam in te lezen en notities te maken van plaatsen die interessant leken. Ook Mick zocht wat dingen uit en ik probeerde zijn wensen in de route op te nemen.
We hebben even overwogen om met een groepsreis te gaan. Wellicht was dit in een land als China wat praktischer. Mijn Chinees is ook niet meer wat het is geweest ;-)
We hebben hier echter maar kort aan gedacht, want wij reizen toch veel liever zelfstandig. Zo kunnen we zelf exact de route bepalen en tijdens de reis flexibel zijn wanneer we wat gaan doen.

Aangezien China natuurlijk enorm groot is, kwamen we toch al gauw op een route die een maand in beslag zou nemen (en zelfs dan hebben we behoorlijk wat moeten schrappen).
Er was alleen nog één probleem: Mick was namelijk nog niet geslaagd....
Ik moest dus gaan bepalen wanneer ik e.e.a. wilde gaan vast leggen en wanneer we precies zouden gaan.
Als ik zou wachten tot hij de definitieve uitslag had, had ik daarna natuurlijk nog wat tijd nodig om alles te regelen. Dan zou het najaar of volgend voorjaar het meest voor de hand liggen. Mick wist op dat moment alleen nog niet precies wat hij volgend jaar zou gaan doen, dus we hadden geen flauw idee of dat wel goed uit zou komen.
Na een hoop dubben, heb ik op een gegeven moment de knoop maar doorgehakt. Mick stond er goed voor en de kans was erg groot dat hij zou slagen. Ik besloot dus maar om te gaan boeken en de dag na zijn (waarschijnlijke) diploma-uitreiking te vertrekken.
Op die manier zou het ook echt een mooie afsluiting van zijn middelbare schoolperiode zijn. Mocht hij (onverwachts) toch zakken, dan heeft hij zijn cadeau maar vast gehad :-). Als hij dan volgend jaar zou slagen, krijgt hij natuurlijk niets meer.
Mick wist op dat moment nog niet dat ik ging boeken. Hij ging er nog helemaal vanuit dat we het pas definitief zouden doen als hij de uitslag had.

Meestal boeken wij zelf alles rechtstreeks, maar in dit geval was het wel handig om wat hulp te hebben. Daarom heb ik mijn uitgestippelde reis gestuurd naar Dim-Sum. Zij zijn gespecialisserd in zelfstandig reizen. Ze bieden complete reizen aan en je kunt zelf een reis samenstellen op basis van bouwstenen. Ze kunnen echter ook helpen bij reizen volledig op maat.
Van dit laatste maakte ik gebruik.
Aangezien ik zelf al heel wat had voorbereid was alles snel geregeld en had ik een mooie route. Uiteraard een aantal dingen die je gewoon gezien moet hebben als je in China bent, maar we zullen ook langs een aantal kleinere plaatsen gaan in het binnenland.

Nu dat eenmaal geregeld was, moest ik natuurlijk het visum nog aanvragen en kon ik rustig alle andere voorbereidingen treffen.

Toen Mick klaar was met zijn examens, heb ik Mick ook verteld dat ik alles al geregeld had. Zo kon hij ook nog wat voorpret hebben.
Uiteindelijk is hij met een hele mooie cijferlijst geslaagd. Ik had het dus goed ingeschat dat ik alles wel vast kon regelen.

De laatste weken hebben we rustig de laatste noodzakelijke dingen geregeld en de laatste spulletjes gekocht.
We kijken inmiddels erg uit naar deze reis.

 

terug naar begin pagina naar dag 1>>