China 2017
Where2Go

dag 1 Amsterdam – Beijing

5 - 6 juli 2017

Eindelijk is het zover: Mick en ik vertrekken naar China.
Gisteren heeft Mick nog zijn officiele diploma uitreiking gehad en had hij het ticket naar China dus echt verdiend.

Aangezien we pas aan het einde van de dag vanaf Schiphol vertrokken, konden we 's ochtends nog wel even rustig aan doen.
De koffers waren gepakt en we moesten alleen nog wat laatste kleinigheden er bij doen.
Mylla moest nog naar school maar was vroeg uit, dus ze kon net nog even mee om ons naar het station te brengen. Aangezien we thuis pups hebben (nog een paar dagen) kwam het beter uit dat wij met de trein zouden gaan, want dan zouden de pups niet zo lang alleen zijn.
Eigenlijk is de trein voor ons sowieso wel praktisch. in ongeveer een half uur staan we in de vertrekhal van Schiphol. Met de auto lukt dat toch vaak niet. En dan moeten de "brengers" ook nog terug.

We nemen dus op het station afscheid van Marisol en Mylla, beloven voorzichtig te doen en dat we proberen hun op de hoogte te houden.
We gaan er vanuit dat we met zijn tweeën een hele mooie tijd hebben, uiteraard zullen we hun ook erg missen.

De rest van de dag is redelijk saai.
Het is nog niet druk op Schiphol en we zijn dan ook snel alle controles door. We eten en drinken wat en verder is het wachten op het boarden.
We hebben mooie plaatsen in het vliegtuig: geen stoelen voor ons, maar de afscheiding naar Business Class. Hierdoor hebben we extra veel beenruimte. Vaak zie ik bij zulke plekken dat het direct bij de toiletten is. Dan lopen en staan daar vaak mensen, maar dat is hier niet zo. Mooie plekken dus.

We vertrekken op tijd en het is een redelijk rustige vlucht. Op een paar momenten wat turbulentie, maar niet overdreven veel.
Na het eten willen we proberen zoveel mogelijk te slapen. Met een vlucht van zo'n negen uur en een tijdsverschil van zes, zullen we rond 9:00 uur in de ochtend in Beijing aankomen. Als we dan nu wat kunnen slapen, is het waarchijnlijk makkelijker om aan te passen.

Uiteindelijk worden het wat hazeslaapjes en vermaken we ons de rest van de tijd met lezen en muziek luisteren.
Mick heeft sinds een paar dagen een lees-manie en heeft mijn e-reader ingepikt. Ik heb het voor nu dus maar met een luisterboek gedaan.

  terug naar begin China terug naar begin pagina naar dag 2 >>