Canada and USA 2010
Where2Go

5 Sydney

december 2006 - januari 2007

Uiteraard zijn we ook in het centrum van Sydney geweest. Wij voelden ons er direct weer thuis en Mick en Mylla vonden het ook fantastisch om in zo'n mooie wereldstad te zijn. Tot nu toe blijft dit toch wel onze favoriete stad.

Het Opera House is natuurlijk niet te missen.
Opera House Opera House

Mooi uitzicht over de stad vanaf Sydney Tower.
Sydney Tower

Hoe kan het ook anders: Een lekker ijsje in Darling Harbour.
Ijs

Eén van de laatste dagen was Mick van de trampoline gevallen. Het gevolg was dat we een avond in het ziekenhuis hebben doorgebracht en dat hij zijn bovenarm had gebroken.
Toen het eenmaal goed verbonden was, had hij er gelukkig niet al te veel last van en konden we nog gewoon veel leuke dingen blijven doen. Zoals o.a. een bezoek aan het Luna Park bij Harbour Bridge.
Harbour Bridge

Tijdens de jaarwisseling zijn we naar het grote vuurwerk in de haven van Sydney geweest. 's Middags zijn al naar een mooie plek gegaan. Hier vandaan hadden we een schitterend uitzicht op de Harbour Bridge met daarachter het Opera House. Eé'n van de mooiste plekken !! Het was de hele middag en avond heel gezellig.
Om 21.00 uur was er eerst een "kinder"-vuurwerk. Dit wordt gedaan voor gezinnen waarvan het voor de kinderen te laat wordt om tot middernacht op te blijven. Ook dit "klein" was al heel groots.
Wij zijn uiteraard wel tot middernacht gebleven en het "grote" vuurwerk is helemaal onbeschrijflijk. Het houdt maar niet op en over de hele haven en skyline van Sydney is een vuurwerkspektakel te zien.
Aangezien Mick op 1 januari jarig is, was dit natuurlijk wel een heel mooi begin van zijn verjaardag.
We hebben geen foto's gemaakt, maar ik zal hier in de toekomst wel een stukje film plaatsen.

Een bezoek aan het Sydney Aquarium mocht natuurlijk niet ontbreken.
Haai

Ook zijn we in één van de Olympische Stadions naar een voorstelling van "Walking with Dinosaurs - Alive" geweest.
Dit is een show gebaseerd op de TV-series en ongelooflijk knap gemaakt. De beesten zien er levensecht uit en er is een leuk verhaal omheen gemaakt.
De show is de hele wereld over gegaan en wij hadden het geluk dat de wereld-tour precies in Australië begon toen wij er waren.
Dino's
Dino's

<< naar deel 4 terug naar begin Australie terug naar begin pagina naar deel 6 >>