Madeira 2016
Where2Go

13 Funchal

2 augustus 2016

overnachting: VidaMar Resorts


Mylla en Marisol hadden een paar dagen terug een leuke paardrij trip gemaakt. Vanmiddag gaan we dat ook met zijn vieren doen. Vanaf dezelfde plek, maar een andere route.
Aangezien dat pas aan het einde van de dag is, gaan we eerst met de kabelbaan naar Monte.

De baan start bij de boulevard in het centrum van Funchal en gaat dan in ongeveer een kwartier omhoog naar het oude dorpje Monte.
We hebben de afgelopen twee weken Funchal al vanaf veel verschillende plekken gezien, maar het is erg leuk om het ook op deze manier te zien.
Monte zelf ziet er mooi uit. Het heeft oude gebouwtjes, maar alles is netjes en goed bijgehouden.

Het is voornamelijk bekend van zijn botanische tuinen (die wij overslaan) en de kerk uit 1470 (Igreja de Nossa Senhora do Monte).
Deze laatste bekijken we wel even en we eten nog even wat fruit op de trappen naar de ingang. Mick en Mylla steken nog even een kaarsje aan in de kerk.

Als we weer teruglopen zien we een man staan die van acher uit zijn kofferbak van de auto aardbeien aan het verkopen is. Daar heeft Mylla nog wel trek in.
Hij heeft verschillende maten bekertjes en doet daar de aardbeien in, nadat hij ze in stukjes heeft gesneden. Uiteraard (!) wijst Mylla de grootste beker aan.

Monte staat ook bekend om de Tobogans waar je de berg mee af kan gaan.
Aangezien je dan maar halverwege komt (in een uithoek van Funchal), is dit niet zo heel handig voor ons. We moeten namelijk wel weer een beetje op tijd terug bij de auto zijn.
Wij nemen dus de cable car weer terug naar Funchal om zo weer dicht bij de auto uit te komen.
Beneden aangekomen zien we nog wel een ijssalon. Daar moeten we natuurlijk nog wel even gebruik van maken voor we weer verder gaan.

Marisol had een route doorgekregen, waarbij we allemaal redelijk brede wegen zouden hebben. Waarschijnlijk hebben we die route niet helemaal goed gevolgd, want we zaten toch behoorlijk smalle, en vooral steile stukken tussen.
Gelukkig ging het allemaal wel goed en kwamen we na een klein uurtje zonder problemen bij de stallen van Quinta do Riacho aan.
We waren nog wat vroeg, dus reden nog een klein stukje door om bij een theehuis eerst nog even wat te eten en te drinken.

Daarna gingen we terug naar de stallen en na korte tijd kwam Paulo (de eigenaar van de stallen en onze gids voor vanmiddag) ook aan. Marisol en Mylla hadden hem laatst al ontmoet, dus Mick en ik stellen ons even voor.
Het is een aardige man en hij weet veel over het eiland te vertellen. Daarnaast is hij erg geintereseerd in ons. Hij vraagt wat onze hobbies zijn en geeft Marisol en Mylla nog wat advies over het kopen van een paard.
Als alle paarden zijn opgezadeld gaan we op pad. Wij rijden een mooie route door de bergen en bossen. Op sommige plekken volgen we een stuk van een levada pad.
Het is hier hoog in de bergen een stuk koeler, dus we zijn blij dat we goed voorbereid waren en vesten mee hadden.
Na een tijdje hoor ik achter me opeens "Help !
Ik kijk achter me en zie het paard van Mick met een hele struik in zijn mond. Met bloemen en al .
Er is geen bewegingn meer in te krijgen....
Dat was zijn grappig gezicht en we lagen allemaal in een deuk.
Na een tijdje besluit het paard dat het toch maar tijd is om weer verder te gaan.

Halverwege de tocht gaan we een stukje in draf. Dat lukt zels Mck en mij nog aardig. Alleen ls die van mij besluit om in gallop te gaan, moet toch de rem er maar op. Het is hier toch wel wat smal om te galloperen.

Na zo'n twee uur zijn we weer heelhuids terug.
We rijden terug naar Funchal en doen het de rest van de avond rustig aan.

 

<<  naar dag 12 terug naar begin Madeira terug naar begin pagina naar dag 14  >>