Madeira 2016
Where2Go

12 Funchal

1 augustus 2016

overnachting: VidaMar Resorts


Vanochtend gaan we doen waar we gisteren niet aan toegekomen waren door de pech met de auto: Marisol en Mylla gaan even shoppen en Mick en ik willen nog wat in het oude centrum kijken.
En nu we toch in de buurt zijn, gaan we ook direct naar het Ronaldo museum. HIj is hier geboren en op de boulevard is en museum voor hem ingericht.
Het is niet zo heel groot en voornamelijk een zaal met veel prijzen die hij heeft gewonnen.
Wel leuk om even rond te kijken, maar niet iets waar we heel lang nodig hebben om alles te kunnen bekijken.

We lopen even wat rond en gaan uiteraard op de foto met met het wassenbeeld van Ronaldo.


Daarna maken we nog een rondje door het mooie oude centrum van Funchal. Het is een mooie, gezellige omgeving met leuke kleine straatjes en oude gebouwen.


Bij Mercado dos Lavradores kopen we nog wat fruit. Lekker, maar achteraf merk ik dat het toch wel erg duur was. Vooral de dragonfruit.... Deze markt is wel erg gericht op toeristen en de bij de kleine fruitstalletjes verspreid door de stad is het een stuk goedkoper.
Aan het begin van de middag pikken we Marisol en Mylla op, die na het shoppen nog ergens wat hebben gegeten.

Vlak bij het vliegveld is een waterpark met wat zwem- en glijbanen.
Het is niet zo heel groot, maar we vermaken ons er wel de rest van de middag.
Eerst gaan we in een band van wat glijbanen af (soms alleen en soms met zijn twee├źn in een duo-band). Vervolgens ook nog van wat normale glijbanen. Op een gegeven moment komt Mylla vanuit een glijbaan wat ongelukkig in het water terecht. Zij doet het verder dus wat rustig aan. We relaxen wat, onder andere dobberend op de Lazy River.

's Avonds gaan we naar een Portugees restaurant vlak bij het hotel. Op sommige dagen hebben ze hier folklore avond. Wij hebben het maar wel zo gepland dat we op een avond gaan, dat dit er niet is . Het eten is prima, alleen vergissen Marisol en Mick zich in het drinken dat ze bestellen.... Ze bestellen beiden een Poncha, een lokaal drankje van verschillende fruitsappen. Ze hadden alleen niet door dat het voor ongeveer een kwart uit rum van suikerriet. Dat hadden ze niet door......

<<  naar dag 11 terug naar begin Madeira terug naar begin pagina naar dag 13  >>