Disneyworld 2009
Where2Go

5 Typhoon Lagoon waterpark / Epcot

21 oktober 2009

Aan het begin van onze vakantie hadden we niet gedacht dat we een dag naar een waterpark konden. Het was toen zo’n 16.C, door een koufront dat overtrok, maar inmiddels was het weer een heerlijke 25-30°C.

We hebben deze dag de camera’s thuis gelaten, maar het was een superdag! Typhoon Lagoon is een waterpark waar, volgens het verhaal, een tropische storm over is geraasd. Op zijn pad heeft hij alles door elkaar gegooid, en dus zie je bijvoorbeeld bovenop een berg een verroeste boot, surfplanken in de bomen etc. Maar echt heel goed gedaan!!

Er is een bad met een reuzegolf, die elke 90 seconden letterlijk op je afknalt. Bij elke golf moesten we de kinderen 10 meter verder uit het water plukken

Er was een superleuke waterbaan, waar je met een rubberband naar beneden, maar ook weer omhoog werd geschoten (Crush ‘n Gusher), een heerlijke loungebaan, waar je in een band om het hele park dobberde.

Mylla en Patric hebben bij het Shark Reef boven grondhaaien en roggen gesnorkeld.

Verder hele leuke glijbanen!!!


Coral Reef‘s Avonds gaan we terug naar Epcot, waar we eten bij het Coral Reef restaurant.
In één van de wanden is een gigantisch zee-aquarium gebouwd. Tijdens het eten konden we dus genieten van het uitzicht op zee-schildpadden, haaien, roggen en heel veel andere zeedieren.

Als afsluiting van die dag kijken we naar "Illuminations, Reflections of Earth", een prachtige vuurwerk-en lasershow boven het meer van Epcot.
Illuminations

We hadden verwacht dat het park leeg zou stromen na deze show en dat het wel eens erg druk bij de pendelbussen kon zijn.
Alles verloopt echter soepel en sneller dan verwacht zijn we weer in ons hotel terug…..

<< naar dag 4 terug naar begin Florida terug naar begin pagina naar dag 6>>