Disneyworld 2009
Where2Go

Voorwoord

Dit jaar had Patric voor de herfstvakantie een fantastische verrassing !

Zonder dat de rest het wist, was er een week naar Disneyworld in Florida geregeld !
We hebben altijd al een voorliefde gehad voor pretparken in het algemeen, en de Disney-parken in het bijzonder. We zijn een aantal keer in Disneyland Parijs geweest en vorig jaar -tijdens onze rondreis in het Zuidwesten van Amerika- hebben we het oorspronkelijke park in Los Angeles (Anaheim) bezocht.
Een reis naar Disneyworld, met 4 verschillenden pretparken en 2 waterparken, was natuurlijk ultiem !
Iedereen was uiteraard direct super-enthousiast.

Een mooie aanbieding voor een rechtstreekse vlucht naar Orlando en ook de prijzen voor overnachtingen op het resort vielen mee, omdat het voor Amerikanen buiten het hoogseizoen viel.
Ondanks dat was al wel de Halloween-periode begonnen, dus dat was een extra leuke bijkomstigheid.

Er zijn heeeeel veel hotels en resorts, dus het was voor mij (Patric) wel even puzzelen waar we zouden verblijven. Uiteindelijk had ik gekozen voor het Caribbean Beach Resort. Dit lag redelijk centraal, zodat we elke dag makkelijk héén en weer konden reizen tussen het resort en de verschillende parken.

Ook zijn er veel thema-restaurants bij de hotels en in de parken.
Deze schijnen al heel snel vol te zijn en er werd overal geadviseerd om deze vooraf te reserveren. Voor Amerikanen is het eten in alle (vaak goede) restaurants een belangrijk onderdeel van hun vakantie. Zij plannen vaak alles om de eetmomenten heen.
Om te voorkomen dat we alleen nog maar bij fast-food restaurants terecht zouden kunnen, had ik dus vooraf al een grove planning gemaakt en daarbij passend leuke restaurants gereserveerd. Als het nodig was, kunnen we altijd nog annuleren of verschuiven.

We waren er dus helemaal klaar voor !!!

Map

terug naar begin Florida terug naar begin pagina naar dag 1>>